06 53 14 74 03 contact@tinekebotterop.nl
Selecteer een pagina
Home » Blogs » Zelfbewust » Een holistisch mensbeeld uitgelegd

Een holistisch mensbeeld uitgelegd

door | 15 sep, 2021 | Zelfbewust

Ik kijk op een holistische wijze naar de mens. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Een holistisch mensbeeld vertelt ons dat we bestaan uit een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel deel. De samenwerking en balans tussen deze delen bepalen ons levensgeluk, gezondheid en onze gesteldheid. Ons lichaam, het fysieke deel, is het instrument waarmee we ons letterlijk door de wereld heen bewegen. Het is ons huis.  Daar mogen wij wonen.

In ons dagelijks leven worden wij aangestuurd door het emotionele en mentale deel. Dat wat we denken en voelen heeft grote invloed op ons handelen maar ook op onze gezondheid. Je kunt je voorstellen dat wanneer je op een positieve manier in het leven staat en emotioneel goed in balans bent, je daar profijt van hebt. Maar ook dat het moeizamer kan zijn wanneer je veel trauma’s meedraagt en je gedachten worden geleid door beperkingen, angst of onzekerheden. Denk aan de zienswijze waarbij we het hoofd (denken) verbinden met het hart (voelen) zodat je het juiste kunt doen (handelen). Ook dit is een uitgangspunt van het holistisch mensbeeld. Onze overtuigingen, ons wereldbeeld, onze patronen, onze mindset zijn hierin een belangrijke speler.

Maar het laatste deel van ons, het spirituele deel van het mensbeeld, is wellicht wat minder ontwikkeld.  Wat betekent dat spirituele deel? Dat is voor iedereen uiteraard heel persoonlijk.  Spiritualiteit gaat over de verbinding met iets dat groter is dan wij. Je zou het de geestelijke wereld kunnen noemen of je Hogere Zelf. Het is dat deel dat zorgt voor bezieling, voor inspiratie, voor zingeving. Het is belangrijk dat je voor jezelf onderzoekt hoe jij tegen spiritualiteit aankijkt. Het kan God zijn, de energetische wereld, de Bron, Liefde, intuïtie, inspiratie.

Voor mij persoonlijk betekent dit universele liefde. Een energie die voor mij allesomvattend is en die ik persoonlijk associeer met Het Goddelijke. Het licht, Het bewustzijn. Maar het is ook mijn intuïtie, mijn weten. Soms krijg ik ineens impulsen of ingevingen die helpend zijn in bepaalde persoonlijke processen maar ook in mijn werk.

Ik merk dat ik lange tijd afgesloten was van dit deel van mij. Ik vond dit maar onzin, zweverig of zelfs een beetje eng. Toch is dit deel van mij zich op uiterst zorgvuldige wijze aan het ontwikkelen en ontvouwen. Ik maak er weer contact mee. Door af te stemmen, te mediteren en kennis op te doen over de energetische wereld om mij heen, ontwikkelt dit deel.

Onderdeel van dit persoonlijke leerproces is dat ik steeds meer kinderen tref in mijn praktijk die nog diep verbonden zijn met de magische wereld. Kinderen die al heel wijs zijn en een hoog bewustzijn hebben. Zij zijn zeer intuïtief en kunnen voelen wat er in de ander leeft. Zij voelen sferen aan. Zij kunnen energie waarnemen zoals aura’s en kleuren. Ik, op mijn beurt, leer op dit moment veel van deze kinderen die nog diep verbonden zijn met de magische wereld.

Want het is vaak onwetendheid, angst of een taboe om op deze manier naar kinderen en hun gedrag te kijken. Toch is het nodig omdat nieuwetijdskinderen, kinderen van deze tijd, hierin de juiste begeleiding en steun nodig hebben. Zij moeten weten dat hun waarneming zuiver is en hoe zij die werelden met elkaar kunnen verbinden. Zij hebben te leren hoe zij hier kunnen aarden. Zij raken soms vertwijfeld omdat zij niet altijd bevestigd worden in hun waarneming. Daarom is het zo fijn wanneer  ouders open staan voor een bewustere kijk op hun kind, ook vanuit dit perspectief.

Hooggevoeligheid manifesteert zich kennelijk op allerlei niveaus.  Van kinderen die enkel last hebben van kriebelige kleding, wijze uitspraken doen, intens boos, bang of verdrietig kunnen zijn tot kinderen die paranormale gaven hebben.

Naar mijn idee zijn alle kinderen van nature gevoelig en intuïtief. Dat is hun aard. Zo rond de leeftijd van 7- 9 jaar zie je dat kinderen meer landen en steviger in hun lichaam verankeren en de magische wereld zich sluit.

Mijn magische wereld is zich weer aan het openen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Het helpt mij om mijn werkelijke levenstaak te ontdekken, het geeft leiding en het bezielt mij. Ik vind mijn weg en richting in het leven. Ik ben steeds meer in staat om alle delen samen te voegen: fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel. Zo vind ik evenwicht. Dat is een ontwikkeling die niet ophoudt,  mij zeer inspireert en mij nieuwsgierig maakt.

Het is mijn missie om kinderen en ouders richting te geven waar nodig en hen  terug te brengen naar een leven vanuit liefde en vertrouwen.

Iedereen is welkom omdat we allemaal één en dezelfde zijn. Ons huis ziet er wellicht anders uit, maar innerlijk worden we allemaal op dezelfde wijze aangestuurd. Zijn we allemaal verbonden.

Hartegroet, Tineke

 

Over Tineke Botterop

Om jou te inspireren deel ik met liefde mijn kennis, kunde en expertise.

Inspiratie en blogs

Gerelateerde artikelen

Het meisje dat….

Het meisje dat….

Ik ontmoet deze prachtige jonge vrouw. 12 jaar is zij. Het is geen kind meer omdat haar rugzak al behoorlijk is gevuld gedurende haar korte leven....

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin