06 53 14 74 03 contact@tinekebotterop.nl
Selecteer een pagina

Over mij

Je hart volgen

Mijn naam is Tineke Botterop (1975)

Januari 2022: Al enige jaren begeef ik mij op het pad van transformatie en persoonlijke ontwikkeling. Het is een prachtig pad maar het kan soms lastig zijn om richting te geven aan alles wat ik als hooggevoelig mens voel en waarneem. Ik werkte zo hard om succesvol te zijn, vaak tevergeefs. Alles wat ik oppakte, kwam niet helemaal uit de verf zoals ik dat graag wilde.  Dat voelde een beetje als falen. Dat was dat stemmetje van mijn ego die zei:  “Het is niet gelukt. je bent geen goede coach”.  Maar diep van binnen wist ik dat het anders is. Mijn hart heeft een andere boodschap. Dus stelde ik de vraag:  “Tineke, wat wil JIJ nu ZELF? Wat vertelt je HART?” Dit was het antwoord: ” Tineke, het is goed. Het is geen falen maar veranderen van vorm en gaan staan voor wie jij werkelijk bent. Laat je eigen unieke stemgeluid horen en wees jezelf!

Ik heb een diep verlangen om mensen echt bij te staan. Ik ben intens nieuwsgierig en zoek altijd naar de  diepere betekenis van onvrede, een klacht of een probleem. Ik kijk daarbij altijd vanuit een holistisch mensbeeld. Vanuit al de ontmoetingen in mijn leven, persoonlijk en professioneel, weet ik inmiddels dat ik mensen op een liefdevolle manier bewust maak van zichzelf en hun situatie. En dat is precies wat er nodig is om verder te kunnen op jouw levenspad op dat specifieke moment.

De rol van coach of hulpverlener past mij niet (meer).  Dat geeft mij het gevoel dat ik iets moet presteren, de ander moet redden of dat de ander iets van mij verwacht. Die druk kan ik niet goed verdragen en het haalt, naar mijn idee, de ander uit zijn kracht. Ik hecht geen waarde aan status of titel, integendeel. Ik wil alleen maar mezelf zijn zodat de ander bij mij ook helemaal zichzelf kan zijn en alleen dan ontstaan de mooiste gesprekken en (groei) inzichten.  In dat contact van mens tot mens.

En dat is de laatste jaren wel gebleken. Mensen, groot en klein, leggen al snel hun ziel en zaligheid bloot waardoor er inzicht en helderheid ontstaat. Ik ben ook op weg, net zoals jij. Zie mij eerder als richtingaanwijzer, inspirator, bruggenbouwer, leraar,  lichtwerker of vredestichter. Die rollen passen mij beter!

Volg mij op Social Media:

Ik mag er inmiddels op gaan vertrouwen dat de boodschap van mijn hart haarzuiver is en klopt. En iedereen is welkom!

Waar je mij aan herkent: rust, authenticiteit, intuïtief, zachtaardig, integer, mensenkennis, wijsheid, van nature psychologisch inzicht, liefde voor kind en gezin.

Mijn ontwikkelingsweg: opleidingen, werk- en levenservaring.

Wie iemand is als mens telt voor mij altijd meer dan wat die aan opleidingen gedaan heeft. Een klik hebben met degene tegenover je, weten wat je aan elkaar hebt en je allebei gezien voelen, daar draait het toch uiteindelijk om.

Om toch een beetje een beeld te geven van mijn ontwikkelingsweg noem ik hieronder kort de belangrijkste stappen daarin.

 • Opgeleid en gewerkt als kraamverzorgende in het WKZ in Utrecht en bij gezinnen thuis
 • Jong getrouwd met een zelfstandig ondernemer, twee kinderen gekregen, inmiddels pubers
 • Omscholing tot leerkracht basisonderwijs bij Hogeschool Utrecht (PABO)
 • Gewerkt als leerkracht aan een Jenaplanschool
 • Opleiding tot kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen in Utrecht
 • Mijn eigen praktijk gestart in 2016
 • 2- jarige specialisatie Energetisch waarnemen voor professionals (intuïtieve ontwikkeling, reading en healing)
 • Een intensief persoonlijk coachtraject, deels samen met mijn man
 • 11-daagse training UNLP Systeemtherapie bij Ingrid Dijkstra (gezinsdynamieken en opstellingenwerk voor kinderen en jongeren)
 • Diverse inspiratiedagen van Adiona, beroepsvereniging van kindercoaches
 • 3- daagse cursus Helende Handen Intensive bij drs. Annemiek Douw, therapeut en auteur
 • 8- daagse cursus Transactionele Analyse, bij Corael, opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling in De Bilt

Mijn eigen leven en levensvisie

De pijlers van mijn bestaan zijn mijn gezin, mijn passie voor bewustzijnsontwikkeling en mijn praktijk. Daarnaast kan ik erg genieten van paardrijden, zingen, dansen, mediteren, spelen en wandelen in de natuur. Ons gezin bestaat uit mijn man en mij, onze twee pubers (zoon en dochter), onze kater (Meneer Saartje) en een cavia Hippie.

Zelf ga ik ervanuit dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik verdiep me in spiritualiteit, esoterie en het pad van zelfverwezenlijking en ik geloof dat ieder mens een zielsmissie heeft op aarde. En dat we alles meekrijgen wat we daarvoor nodig hebben. Inclusief de onvermijdelijke moeilijkheden op ons levenspad. Maar ook inclusief de hulp en steun van innerlijke en uiterlijke wegwijzers en leermeesters, die ons helpen om van die moeilijkheden te leren en te groeien als mens.

Wat anderen over mij zeggen

Onze dochter heeft grote moeite in deze tijd om de druk te weerstaan die onze samenleving vergt van mensen en dit begint al op hele jonge leeftijd.Als ouders sta je hier vaak te weinig bij stil omdat je eigen leven ook veel van je eist waardoor je bepaalde facetten in haar leven niet meer waarneemt. Wij zijn heel blij dat niet alleen onze dochter nu begeleiding ontvangt in haar zoektocht , maar ook dat wij als ouders handvatten van Tineke hebben ontvangen hoe hiermee om te gaan.

Wij dachten dat het probleem bij onze dochter lag maar na onze sessies wordt duidelijk dat het veel dieper gaat en ook wij met de neus op de feiten gedrukt worden en dat een deel ook bij ons ligt. Tineke bedankt voor de hele intense sessies en de inzichten die wij ingezien hebben om samen met onze dochter anders de toekomst in te gaan

Ouders met een puberdochter, 16 jaar

We merken dat zowel onze dochter als wij (ouders) lichtvoetiger door het leven gaan na de diverse ontmoetingen.

Het lijkt of er zowel bij onze dochter als bij ons een ‘last’ van onze schouders is gevallen.

We hebben er zeker veel van opgestoken, en dat resulteert in de dagelijkse praktijk in rust, ruimte en respect in huis.

Sinds de gesprekken met jou gestart zijn, heeft onze dochter veel gezelliger contact met haar vriendinnen, spreekt ze weer af na schooltijd. Dat was al maanden niet meer zo. Komt niet meer verdrietig thuis van school of voetbal. Ze heeft duidelijk een stap gemaakt in haar zelfstandigheid. Ziet nu zelf ook in dat ze dat gewoon kan. Ze kan beter benoemen wat er is als ze zich even niet zo happy voelt. Ze lijkt zoals gezegd lichtvoetiger door het leven te gaan. Dat is ronduit heerlijk om te zien.

Hartelijk dank dus voor jouw lievigheid en betrokkenheid. Je was duidelijk de juiste persoon voor onze lieve meid. Fijn ook om te weten dat ze bij jou terecht kan als ze daar behoefte aan heeft. Voor nu kijken wij heel positief naar de toekomst.

Ouders

Tineke’s inzicht in kinderen

Tineke heeft veel inzicht in kinderen zelf: hoe hun brein werkt, en wat de invloed is van de omgeving op hun welzijn en leervermogen. Ze begeleidt kinderen niet op leergebied, maar op zaken als: hoe voel je je, en hoe zet je jezelf neer in de groep. Ze weet contact te maken met elk kind, waar het ook mee worstelt, en is daarmee heel breed inzetbaar. Ze stelt kinderen op hun gemak, bouwt een band met ze op en is op veel vlakken vakkundig.

Wij hebben Tineke in eerste instantie aangetrokken voor de begeleiding van een meisje in groep 4. Dat was een langer traject van een aantal maanden, dat heel goed heeft uitgepakt. Maar ook na een kort traject, van maximaal 5 sessies, zien we dat kinderen weer verder kunnen in hun ontwikkeling. De bekostiging gaat via het samenwerkingsverband Passend Onderwijs, in onze regio Passenderwijs geheten.

Meedenken, bemiddelen en evalueren
Tineke kan heel goed meedenken en meesparren, op allerlei gebied. Bijvoorbeeld bij het voeren van gesprekken met ouders, als ze willen weten of hun kind hier past. Ze kan goed analyseren hoe kinderen en ouders denken en geeft dat in heldere beelden weer. Als onafhankelijke derde partij kan ze ook goed bemiddelen, omdat ze beide kanten van een situatie goed ziet. In mailcontact en rapportages geeft ze altijd duidelijke evaluaties waarop je kunt terugvallen.
En ten slotte is ze als persoon heel toegankelijk en prettig om mee samen te werken.”

Esther van der Werf, directrice De Franciscusschool, Woerden

Ik ben heel blij dat ik jou heb mogen leren kennen. Het is fijn om met jou gesprekken te voeren!

L.S. Intern begeleider basisonderwijs

"Happiness is a direction, not a place".

Heb jij zin in een ontmoeting?