Over mij

Je eigen koers varen

Ik zie het als mijn levensdoel om kinderen en ouders op weg te helpen naar een bewuster en gelukkiger leven. Naar een leven waarin het niet alleen draait om cijfers, prestaties en baanperspectief, maar ook om wie je bent, wat jou bezighoudt, wat je wilt en wat bij jou past.

Een leven waarin je weet dat je goed bent zoals je bent. Waarin je jezelf kunt zijn in het contact met andere mensen. En waarin je vertrouwt op je innerlijk kompas om jouw weg in het leven te vinden.

Jezelf kunnen zijn

“Gewoon mezelf kunnen zijn”, dat was altijd mijn grootste hartsverlangen. Maar wat betekent dat eigenlijk, jezelf zijn?

Tien jaar geleden was ik een wandelend hoofd. Ik rende door het leven met mijn blik gericht op de buitenwereld. Ik liet me opslokken door alles wat er aan mij trok, ging mee in het wereldbeeld dat mij werd voorgespiegeld en deed wat er van mij verwacht werd. Kortom, zoals zoveel mensen leefde ik heel onbewust, eigenlijk op de automatische piloot.

Inmiddels, na een intens bewustwordingsproces, voel ik me meer mezelf dan ooit. Ik leef in het moment, vertrouw meer op mijn intuïtie en durf daardoor meer mijn hart te volgen. Oude patronen, angsten en overtuigingen heb  ik kunnen doorbreken en in al mijn relaties ervaar ik veel meer rust, verbinding en liefde. Met name mijn 2 pubers hebben nu een heel andere moeder aan mij dan tien jaar terug!

Volg mij op Social Media:

In deze jaren van persoonlijke en professionele ontwikkeling heb ik mijn kijk op mezelf en de wereld om mij heen veranderd. Met name de manier waarop wij in de huidige veranderende samenleving omgaan met kinderen en jongeren. Vanuit die nieuwe kijk ben ik een aantal jaar gelden gestart met mijn eigen praktijk, omdat ik weet dat het anders kan!

Ik zou mezelf omschrijven als zachtaardig, intuïtief, invoelend, integer en authentiek.

Mijn ontwikkelingsweg: opleidingen, werk- en levenservaring.

Wie iemand is als mens telt voor mij altijd meer dan wat die aan opleidingen gedaan heeft. Een klik hebben met degene tegenover je, weten wat je aan elkaar hebt en je allebei gezien voelen, daar draait het toch uiteindelijk om. Alleen dan kan een samenwerking of coachtraject echt vruchten afwerpen.

Om toch een beetje een beeld te geven van mijn ontwikkelingsweg noem ik hieronder kort de belangrijkste stappen daarin.

  • Opgeleid en gewerkt als kraamverzorgende in het WKZ in Utrecht en bij gezinnen thuis
  • Jong getrouwd met een zelfstandig ondernemer, twee kinderen gekregen, inmiddels pubers
  • Omscholing tot leerkracht basisonderwijs bij Hogeschool Utrecht (PABO)
  • Gewerkt als leerkracht aan een Jenaplanschool
  • Opleiding tot kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen
  • 2- jarige specialisatie Energetisch waarnemen voor professionals (intuïtieve ontwikkeling, reading en healing)
  • Een intensief persoonlijk coachtraject, deels samen met mijn man
  • 11-daagse training UNLP Systeemtherapie bij Ingrid Dijkstra (gezinsdynamieken en opstellingenwerk voor kinderen en jongeren)
  • Diverse inspiratiedagen van Adiona, beroepsvereniging van kindercoaches – inderdaad heel inspirerend!
  • Mijn eigen coachpraktijk gestart

Mijn eigen leven en levensvisie

De pijlers van mijn bestaan zijn mijn gezin, mijn passie voor bewustzijnsontwikkeling en mijn coachpraktijk. Daarnaast kan ik erg genieten van paardrijden, zingen, dansen, mediteren, spelen en wandelen in de natuur. Ons gezin bestaat uit mijn man en mij, onze twee pubers (zoon en dochter), onze kater (Meneer Saartje) en een cavia Hippie.

Zelf ga ik ervanuit dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik verdiep me in spiritualiteit en geloof dat ieder mens een zielsmissie heeft op aarde. En dat we alles meekrijgen wat we daarvoor nodig hebben. Inclusief de onvermijdelijke moeilijkheden op ons levenspad. Maar ook inclusief de hulp en steun van innerlijke en uiterlijke wegwijzers en leermeesters, die ons helpen om van die moeilijkheden te leren en te groeien als mens.

Mijn visie op (hoog)gevoeligheid

Gevoelige mensen hebben prachtige kwaliteiten. Sociaal, dienstbaar, groot empatisch vermogen, oog voor detail en schoonheid, zachtaardig, invoelend vermogen.

Tegelijktijd zie je vaker (faal)angst, perfectionisme, onzekerheid. Maar ook boosheid of moeite hebben met het aangeven van grenzen en nee zeggen. Of stressgerelateerde klachten en overprikkeling.

Mijn ouderschap

Ik ben zelf ouder van 2 pubers en affiniteit met kinderen, gezinnen en opvoeden heb ik altijd al gehad. Dat loopt als een rode draad door mijn leven.

Het nieuwe opvoeden betekent dat wij kinderen grootbrengen door hen te leren reflecteren op hun denken, voelen en handelen en het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven vanuit respect, zelfliefde en vertrouwen.

“Mijn missie? Meer gelukkige, zelfbewuste en verantwoordelijke kinderen, pubers en gezinnen!”

Wat mijn klanten vertellen

Onze dochter had enige tijd moeite met inslapen. Omdat dit niet over leek te gaan en het steeds meer ‘een ding’ werd, zijn wij naar Tineke gegaan. Aanvankelijk onder protest van onze dochter.

Echter was daar direct een klik. Uiteindelijk is zij vol enthousiasme een aantal sessies bij Tineke geweest. Geen saaie gesprekken maar een boeiende reis naar binnen.

Tineke is een enthousiaste, intuïtief sterke, speelse en heel lieve coach die wij iedereen aanraden”.

Moeder over haar dochter van 10 jaar

Moeite met inslapen

“Tineke zorgde ervoor dat er eindelijk naar hem werd geluisterd. Hij had zich niet gehoord, gezien en begrepen gevoeld. Dingen die zich in hem hadden opgestapeld, ook traumatische ervaringen, kregen de ruimte.

Haar positieve aandacht en complimentjes hebben ervoor gezorgd dat hij zijn strijd opgaf. Hij is erg gegroeid, rustiger en vrolijker”.

Moeder over haar zoon van 11

Boos en opstandig gedrag op school

Wil jij (weer) een gelukkig en ontspannen kind die gelooft in zichzelf?

Iedere vraag, zorg of probleem kan aanleiding zijn om contact op te nemen, schroom niet!