Home » Blog » Opgroeien en ontwikkelen » Het meisje dat….

Het meisje dat….

door | 5 okt, 2021 | Opgroeien en ontwikkelen

Ik zie een prachtige jonge vrouw. 12 jaar is zij. Ik zie waarheid, wijsheid en vrijheid in haar ogen. Maar ook verdriet.

Ergens op haar levenspad heeft zij een label opgeplakt gekregen door haar omgeving. “Het meisje dat….”. Ineens ben je die persoon. Zomaar doordat je ergens wat hebt ervaren of uitgeprobeerd dat niet past in het wereldbeeld van anderen over wat men goed of fout vindt. Een meisje met een verhaal waar niemand maar enige notie van heeft. Maar daar wordt geen rekening mee gehouden bij het labelen van iemand.

Vooroordelen zijn als zweren. Zij wroeten zich een weg naar binnen en richten enorme schade aan. Het beschadigt mensen. En zie dan maar eens van dat label af te komen. Dit meisje is sterk, heel sterk. Zij is sterk én zacht. Vandaag besluit zij zelf haar label af te werpen en zich niet meer te verdedigen, te verontschuldigen of alles uit te leggen in de hoop dat iemand haar maar gelooft. Haar geloof zit in zichzelf en mensen die haar werkelijk kennen en voor 100% achter haar staan. Dit meisje zoekt haar eigen weg, in vrijheid en waarheid.

Ik weet dat zij er komt! Dwars door de weerstand zal zij zichzelf bevrijden. Ik geloof in haar!

Wees nieuwsgierig, stel vragen, toon interesse, leer een ander kennen en wees niet bang. Ontwikkel een open blik en een open mind, juist als iemand een ander leven of wereldbeeld heeft dan jij zelf. We zijn allemaal mens en dat is wat ons verbindt.

Hartegroet, Tineke

 

 

Over Tineke Botterop

Om jou te inspireren deel ik met liefde mijn kennis, kunde en expertise. Lees alles over kinderen en gezinnen, opgroeien, hooggevoeligheid, bewust ouderschap en andere interessante zaken.

Inspiratie en blogs

Gerelateerde artikelen

Binnen – en buitenwereld in balans

Binnen – en buitenwereld in balans

Ik kijk naar mensen vanuit een holistisch mensbeeld. Dat mensbeeld gaat uit van de samenhang en balans tussen onze fysieke, emotionele, mentale en geestelijke gesteldheid. Als één, of meerdere gebieden, uit balans zijn, uit zich dat in lichamelijk klachten of (gedrags)problemen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin