"Eenvoud is het ware".

In de overlevingsstand

Prestatiedruk op school, de sociale druk om erbij te horen, een overload aan digitale prikkels, een scheiding, spanningen thuis…  Steeds meer kinderen en jongeren raken in ons drukke moderne leven de verbinding met zichzelf kwijt. En gaan in de overlevingsstand. Elk kind reageert weer anders:

 • Sommige kinderen gaan zo hard hun best doen dat ze last krijgen van faalangst, overdreven perfectionisme en zelfkritiek.
 • Anderen sluiten zich af, verliezen hun leergierigheid, gaan piekeren, twijfelen of worden depressief.
 • Weer andere kinderen gaan in verzet en zoeken de grenzen op, worden hyperactief, brutaal, boos of agressief.
 • Of zij ontwikkelen lichamelijke klachten.

Symptomen van een diepere disbalans

Hier kun je probleem-etiketten op gaan plakken, zoals ADHD, motivatie- of concentratieproblemen, gedragsstoornissen enz. Maar je kunt dit soort problemen ook zien als symptomen van een diepere disbalans.

Ieder mens heeft voldoende rust en ruimte nodig om alle druk van buitenaf te verwerken. Anders verlies je het contact met jezelf: met je innerlijk kompas, je veerkracht en je levenslust.
En dat geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor jou als ouder!

De veerkracht van kinderen en pubers

Kinderen en jongeren hebben een ongelooflijke veerkracht. Een kind of puber die de verbinding met zichzelf weer voelt:

 • gaat weer geloven in zichzelf
 • krijgt meer zelfwaardering
 • kan zijn/ haar grenzen beter aangeven
 • kan gedachten en emoties beter verwoorden en met anderen delen
 • vindt innerlijke rust met wie hij/ zij is, inclusief beperkingen
 •  kan beter omgaan met spanningen of lastige situaties
 • vertrouwt op eigen kompas
 • is ondernemender, creatiever en heeft zin in het leven

Wanneer het natuurlijk (zelf)vertrouwen herstelt, lossen veel problemen zich vanzelf op.

“Mijn missie? Meer gelukkige, zelfbewuste en verantwoordelijke kinderen, pubers en gezinnen!”

Mijn werkwijze als coach

Een ander kan jouw levensvragen of problemen onmogelijk beantwoorden of oplossen. Die problemen komen niet voor niets op jouw levenspad. Wél kan ik helpen om je eigen antwoorden te vinden. En daarmee je eigen weg in het leven.

Ik werk als intuïtief en systemisch coach. Dat betekent dat ik mijn intuïtie inzet als instrument. Het stelt mij in staat om razendsnel beslissingen te nemen, helderheid te krijgen op het grotere geheel of in een oogopslag te zien wat mijn cliënt nodig heeft.

Daarnaast kijk ik met een systemische blik naar de hulpvraag. Als kinderen of jongeren gedragsproblemen vertonen of ziek worden, lichamelijk of geestelijk, dan kan het een reactie zijn van iets in het familie- of schoolsysteem. Dat gebeurt vaak geheel onbewust. Kinderen en jongeren zijn heel ontvankelijk voor systemisch werk. Ze voelen intuïtief aan wanneer iets verschoven is, en ook wanneer iets weer in orde is.

Ook maak ik gebruik van de symboliek van tekeningen, lichaamswerk, gesprektechnieken, ontspanningsoefeningen, spelvormen etc.

Zo kan de energie weer gaan stromen!

“Wanneer je werkelijk gezien, gehoord en erkend wordt, heeft dat een diep helend effect wat direct resulteert in een blijvende positieve verandering!”

Meer Inzicht

We helpen onszelf het best door de verbinding met onszelf te leren voelen en versterken.  Hoofd, hart en handen in balans.

Meer vertrouwen

Zelfvertrouwen helpt je de uitdagingen in het leven aan te kunnen. Je laat je niet snel uit het veld slaan.

Meer motivatie

Niets motiveert beter dan te ervaren hoeveel winst je haalt uit zelfkennis. Je kunt je dromen waarmaken en je doelen behalen!

Ervaringen van mijn klanten

“Soms is een nieuw, onbekend, onafhankelijk, open en betrouwbaar persoon een verfrissende toevoeging. Iemand die blanco in de situatie staat, 100% een luisterend oor kan zijn en op het juiste moment een spiegel kan voorhouden.
Tineke is zo iemand. Zij weet het vertrouwen van kinderen in zeer korte tijd te winnen en ze weer te laten geloven in hun eigen kracht. Heel bijzonder!”

Ouders van een dochter van 6

Buikpijn en piekeren

Tineke kijkt naar het totaalplaatje van zowel kind, ouders en schoolsysteem. Door de zaken op een totaal andere manier te benaderen, is er zowel voor ons als voor de school een wereld open gegaan. Ook in de ondersteuning naar ons als ouders is Tineke een onmisbere schakel gebleken. Hierdoor zijn er in korte tijd blijvende veranderingen doorgevoerd waardoor onze dochter beter in haar vel zit en het veel beter gaat op school”.

Moeder van een dochter van 7

Concentratieproblemen op school

Hoe gaat het in zijn werk?

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken”.

Tijdens onze eerste ontmoeting gaan we jullie wens, verlangen, vraag of zorg duidelijk in kaart brengen, komen jullie meer te weten over mij en mijn werkwijze en adviseer ik jullie, op basis van mijn expertise en ervaring, welke route we kunnen bewandelen.  

Coaching is een prachtige en laagdrempelige manier om jou te helpen meer inzicht, helderheid en vertrouwen te ontwikkelen op het gebied van kind, opvoeding en gezin.

Ook voor JOU!

Veelgestelde vragen

Welke problemen ervaren mijn cliënten?

Je ziet vaak dat het gedrag van kinderen aanleiding is om contact op te nemen. Alles is gedrag. Denk aan: verlegen, onzeker, hyperactief, boos, opstandig, slecht slapen, concentratie- en leerproblemen, dyslexie, ADHD, piekeren of zorgen maken, motivatieproblemen, verslaving, onrust, perfectionisme, faalangst, zindelijkheid, eetproblemen, ongehoorzaamheid, etc.

Ik zie kinderen van alle leeftijden.

Worden de sessie vergoed?
Nee, mijn sessie worden niet vergoed door de zorgverzekering. 

Een aantal van mijn cliënten vragen bij hun gemeente een PGB aan. (Persoons gebonden budget) Daarmee kunnen zij dan de kosten van de coaching voldoen.

Goed om te weten is dat de meeste coachees na een aantal sessies zelf weer verder kunnen.

Heb jij een vaste aanpak?
Nee, in principe niet. Iedere situatie en ieder mens is uniek en vraagt een unieke aanpak en begeleiding. Tijdens de kennismaking maak ik, op basis van mijn ervaring en expertise, een inschatting van wat ik denk dat de beste route en aanpak is. Daar zal ik jullie in adviseren en uitleg over geven geven. Gemiddeld kun je uitgaan van 5 – 10 sessies.
Wat doe je zoal in de sessies?
Ik sluit aan bij de leeftijd en de ervaringswereld van de coachee. Ik werk met verschillende methodieken passend bij de hem/ haar. Ik maak gebruik van de symboliek van tekeningen, innerlijk werk, lichaamsgericht werk, spel, gesprekstechnieken, systemische opstellingen met poppetjes of plaatjes, ontspanning, etc.

Wat anderen zeggen

“Bedankt voor alles!!! Het heeft mij enorm geholpen en ik heb ook meer vertrouwen in mezelf”.

Mila, 11 jaar

Onzekerheid

“Gisteren oudergesprek gehad op school. De juffen zien een Rosalie die sociaal erg gegroeid is! Mede dankzij jou!”

Moeder van Rosalie, 8 jaar

Verlegenheid

Het is eigenlijk heel normaal om hulp te vragen als je het zelf even niet weet.

Daar zijn wij voor!