There is no such thing as a perfect parent, just be a real one".

Bewust ouderschap: een power- boost voor ouders in 4 sessies.

Denk jij wel eens na over wie jij bent als moeder of vader? En hoe doen jullie het samen als ouders?

Het ouderschap is een belangrijk deel van je leven en kan voelen als een grote verantwoordelijkheid. Vaak doen we maar wat, gebaseerd op ons gevoel, op wat we weten en kennen of op wat we zelf hebben meegekregen van huis uit. Vaak lukt dat ook prima.

Toch gebeurt het soms dat je pas na gaat denken over jouw ouderschap als er problemen ontstaan. Maar waarom wachten tot het misgaat? Gun jezelf nu de tijd om het geluk van je gezin te verhogen. Rust, plezier en balans!

Mijn power boost biedt laagdrempelig en op inspirerende wijze een bijdrage aan jullie gezinsgeluk!

Wat kan je verwachten?

Vanuit een veilige en vertrouwde setting gaan we aandacht schenken aan het ouderschap. Helemaal toegespitst op jullie unieke gezinssituatie. Niet heel statisch, theoretisch of saai, maar interactief, verfrissend en motiverend. In mijn wereld is geen sprake van goed of fout of van ( voor-, of waarde-) oordelen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, vragen en voorbeelden.

 

Welke thema’s komen aan bod?

  • Kennismaking en introductie
  • Het gezin als systeem. Wie heeft welke plek?
  • Communicatie
  • Kernkwaliteiten en valkuilen
  • Overtuigingen en patronen
  • Vader- en moederrol
  • Balans tussen geven en nemen
  • Behoeften en verlangens
  • Het nieuwe opvoeden vanuit liefde, respect en verbinding.

“Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid. En die laatste twee groeien vanzelf als de eerste, de liefde, er is”.

Mijn levens- en jarenlange werkervaring met gezinnen, kinderen en het onderwijs komen nu allemaal samen in mijn rol als coach.

Ik werk als intuïtief en systemisch coach. Dat betekent dat ik mijn intuïtie inzet als instrument. Het stelt mij in staat om razendsnel beslissingen te nemen, helderheid te krijgen op het grotere geheel of in een oogopslag te zien wat mijn cliënt nodig heeft.

Daarnaast kijk ik met een systemische blik naar de hulpvraag. Als kinderen of jongeren gedragsproblemen vertonen of ziek worden, lichamelijk of geestelijk, dan is het vaak een reactie van iets in het familiesysteem. Dat gebeurt vaak geheel onbewust. Kinderen en jongeren zijn heel ontvankelijk voor systemisch werk. Ze voelen intuïtief aan wanneer iets verschoven is, en ook wanneer iets weer in orde is.

Ook maak ik gebruik van de symboliek van tekeningen, lichaamswerk, gesprektechnieken, ontspanning, spelvormen etc.

Zo kan de energie weer gaan stromen!

Ervaringen van mijn klanten

“In ons gezin met twee peuters liepen de spanningen steeds hoger op. Mijn man en ik zaten steeds vaker tegen het plafond. Door Tineke kwamen we erachter dat onze meiden meer ruimte probeerden te krijgen omdat wij ze die niet genoeg gaven.

Nu staan we sneller stil bij: Wat is onze bijdrage hierin? Hoe kunnen we dit aanpakken? Doordat we hier als ouders samen meer over zijn gaan praten, heeft dat ook onze band versterkt”.

Stephanie Verkerk

Spanningen thuis

Tineke is een heel professionele, milde en hartelijke vrouw die je niet veroordeelt maar een open gesprek met je aangaat. Het gaat niet om goed of fout, maar gewoon om nieuwe dingen uitproberen.

Ze geeft je niet het idee dat je dingen niet goed hebt gedaan maar laat je inzien hoe het anders kan. Aan andere ouders die dit overwegen, zou ik zeggen: probeer het gewoon, baat het niet dan schaadt het niet! Je verliest er niets mee en je hebt er mogelijk juist veel mee te winnen.

Moeder

anoniem

Ben jij klaar voor een happy family?

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging?
Heb jij behoefte aan rust, verbinding en liefde in je gezin?

Dan is het nú jouw tijd!

Deze power boost is een prachtige en laagdrempelige manier om jou te helpen meer inzicht, helderheid en vertrouwen te ontwikkelen op het gebied van kind, opvoeding en gezin.

Wat anderen zeggen

Onze dochter had enige tijd moeite met inslapen. Omdat dit niet over leek te gaan en het steeds meer ‘een ding’ werd, zijn wij naar Tineke gegaan. Aanvankelijk onder protest van onze dochter.

Echter was daar direct een klik. Uiteindelijk is zij vol enthousiasme een aantal sessies bij Tineke geweest. Geen saaie gesprekken maar een boeiende reis naar binnen.

Tineke is een enthousiaste, intuïtief sterke, speelse en heel lieve coach die wij iedereen aanraden”.

Moeder over haar dochter van 10 jaar

Moeite met inslapen

“Soms is een nieuw, onbekend, onafhankelijk, open en betrouwbaar persoon een verfrissende toevoeging. Iemand die blanco in de situatie staat, 100% een luisterend oor kan zijn en op het juiste moment een spiegel kan voorhouden.

Tineke is zo iemand. Zij weet het vertrouwen van kinderen en ouders in zeer korte tijd te winnen en ze weer te laten geloven in hun eigen kracht. Heel bijzonder!”.

Moeder van een dochter van 7 jaar

Buikpijn en piekeren

"Zelfkennis is het begin van wijsheid".